Ισχυρά μηνύματα κατά του φασισμού και του ναζισμού έστειλαν από τη Λάρισα οι αρχές και οι φορείς της πόλης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο, για την επέτειο απελευθέρωσης της Λάρισας από τους Γερμανούς, στις 23 Οκτωβρίου 1944.
Σε δήλωσή του για την επέτειο, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, αφού αναφέρθηκε στην ιστορικές στιγμές της απελευθέρωσης, υπογράμμισε ότι τα γεγονότα εκείνης της εποχής μας καλούν να δώσουμε υπόσχεση για αγώνες κατά του φασισμού. «Θα δώσουμε τη δική μας μάχη για να μην ξαναέρθουν ποτέ τέτοιες ημέρες. Ποτέ ξανά φασισμός. Και είναι αλήθεια ότι το αυγό του φιδιού, όταν αρχίζει να εκκολάπτεται, το συντρίβεις πριν βγει στην επιφάνεια»
Στο Ηρώο της πόλης, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε σύντομη ομιλία από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Δεληγιάννη, ο οποίος αναφέρθηκε στο χρονικό των γεγονότων της απελευθέρωσης και της εισόδου των ένοπλων τμημάτων του ΕΛΑΣ στην πόλη, με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Δημ. Κασσάνδρα, τον καπετάνιο Μίμη Τάσο (Μπουκουβάλα) και τον ίλαρχο Κώστα Καραστάθη και στους πανηγυρισμούς των Λαρισαίων στην Κεντρική πλατεία. Αναφέρθηκε ακόμη στο ανάστημα που σηκώνει ξανά ο φασισμός σημειώνοντας τα εξής:
« Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Μέρες σαν και αυτή που γιορτάζουμε σήμερα – μια μέρα που όλα φάνταζαν δυνατά – μας υπενθυμίζουν ότι έχουμε την βαριά ευθύνη να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές αξίες αυτού του τόπου.
Ένα χρόνο πριν, 76 χρόνια μετά την απελευθέρωση, ο λαός μας γιόρτασε την καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Η καταδίκη των νοσταλγών του Χίτλερ, που ανακοινώθηκε τέτοιες μέρες πέρυσι στο Εφετείο Αθηνών σε μια συμβολική συγκυρία, επιτεύχθηκε μετά από τη θυσία του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν και πολλών ακόμα θυμάτων της ναζιστικής βίας.
Οι δημοκρατικοί πολίτες της πατρίδας μας, αυτού του μαρτυρικού τόπου, αυτή τη φορά δεν θα επιτρέψουν να επαναληφθεί η ιστορία. Και μπορεί η λυτρωτική γιορτή εκείνων των ημερών να έλαβε τέλος, ο αγώνας όμως εναντίον των δηλητηριωδών “ιδεών” του φασισμού συνεχίζεται.. Χωρίς αμφιβολίες και καιροσκοπισμούς, αλλά με σταθερή δημοκρατική πορεία.
Το οφείλουμε σε εκείνους που χάθηκαν για να ξημερώσει η μέρα που σήμανε την απελευθέρωση της πόλης μας. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας. Και πρωτίστως στα παιδιά μας.»
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, συλλόγων και φορέων, πολιτικών οργανώσεων και κομμάτων κ.α.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από ομάδα χορωδών του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας, ενώ αμέσως μετά η Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων έπαιξε επετειακά τραγούδια στην Κεντρική πλατεία.