Skip to main content

 

 

Εκπληρώνοντας την επιθυμία του αείμνηστου πατέρα της Γιάννη Διαμαντή, η κόρη του Ερασμία Διαμαντή, παρέδωσε στον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πάνο Σάπκα, επιστολή με την υποσχεθείσα δωρεά στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, η οποία περιλαμβάνει:

 

μια γωνιακή βιβλιοθήκη, ένα γραφείο και μια λάμπα, τρεις πολυθρόνες, τρεις καρέκλες, ένα διθέσιο καναπέ, ένα τραπεζάκι, μια κασέλα, ένα ντουλάπι, όλα κατασκευασμένα δια χειρός του Σκοπελίτη μάστορα Γιάννη Κριτσίλη.

 

Επίσης, έναν πίνακα του λαϊκού ζωγράφου Χρήστου Καγκαρά.

 

Η επιστολή κατέληγε με την παράκληση να γίνει αποδεκτή η δωρεά, ως γνήσιο δείγμα της παραδοσιακής μας κληρονομιάς, αποτελώντας πλέον απόκτημα του Λαογραφικού Μουσείου, όπως επιθυμούσε ο δωρητής πατέρας της.

 

Την επιστολή γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας στο νέο ΔΣ του Μουσείου, που συνεδρίασε χθες βράδυ, για πρώτη φορά υπό το νέο καθεστώς ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, το οποίο έκανε αποδεκτή ομόφωνα την εν λόγω δωρεά.

 

Ο διαπρεπής δικηγόρος Γιάννης Διαμαντής με την πλούσια πολιτική, κοινωνική και νομική δράση, έφυγε πλήρης ημερών τον περασμένο Ιούνιο σε ηλικία 94 ετών, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του στους τομείς όπου δραστηριοποιήθηκε.

 

«Το ενδιαφέρον του για τη δικηγορία ήταν εφάμιλλο του ενδιαφέροντός του για τον πολιτισμό», τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας απευθυνόμενος προς τα μέλη του ΔΣ, θυμίζοντας ότι ο εκλιπών και εν ζωή υπήρξε δωρητής τόσο προς το Λαογραφικό Μουσείο όσο και προς τη Δημοτική Πινακοθήκη.

 

«Οι δωρητές, άνθρωποι γενναιόδωροι, έχουν συναίσθηση του χρέους μας προς τις επόμενες γενιές. Η προσφορά του αείμνηστου Γιάννη Διαμαντή, σημαντική ως μέγεθος και ως αξία, λειτουργεί παραδειγματικά για όσους στην εποχή μας κάνουν το ελάχιστο και σ’ ανταπόδοση περιμένουν το μέγιστο» είπε ο Πάνος Σάπκας, εμφανώς συγκινημένος, αφού ο γνωστός ποινικολόγος και συλλέκτης υπήρξε προσωπικός φίλος του.

 

Το ΔΣ ανέλαβε την υποχρέωση, τα δωρηθέντα αντικείμενα να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, σαν ένα μικρό δείγμα της ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο του δωρητή.

Leave a Reply