Skip to main content

Από την έναρξη της πρώτης μας θητείας θέσαμε τον Άνθρωπο πρώτο ανάμεσα στους βασικούς πυλώνες της πολιτικής μας γι’ αυτό και δώσαμε προτεραιότητα στους τομείς του Πολιτισμού, της Κοινωνικής Πολιτικής και του Αθλητισμού. Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε ένα σύνολο παρεμβάσεων που, σε καιρούς δύσκολους και απαιτητικούς, υπηρετούν τον πολίτη, απαντούν στις ανάγκες του, δημιουργούν δίχτυ ασφαλείας και προσφέρουν ένα πλαίσιο ανάπτυξης.

Όραμά μας να μην νιώθει κανένας συμπολίτης μας μόνος του, να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τους αποκλεισμούς, στόχος μας να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε μια πόλη που είναι για όλους.

Πολιτισμός

Επενδύσαμε συστηματικά στη συνεργατικότητα, τη στήριξη του εντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού και τη διάδραση που καθιστά τον πολίτη κοινωνό και ενεργό συμμέτοχο. Ενισχύσαμε υπάρχοντες θεσμούς, δημιουργήσαμε νέους, χτίσαμε ένα ευρύτατο δίκτυο εταίρων προσφέροντας πολιτιστικό προϊόν υψηλής αισθητικής και ποιότητας. Χωρίς διακοπή, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες εν μέσω πανδημίας, δώσαμε προτεραιότητα στον πολιτισμό ως συνεκτικό στοιχείο της κοινωνίας αλλά και μοχλό ανάπτυξης. Η στρατηγική μας στηρίχθηκε στους βασικούς πυλώνες της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, το Αρχαίο Θέατρο, την Δημοτική Πινακοθήκη, το ΔΩΛ, τα επτά μουσεία της πόλης μας και όλες τις σημαντικές κοιτίδες πολιτισμού της πόλης μας που προσφέρουν έργο ουσίας.

Όραμά μας να συνεχίσουμε να μετασχηματίζουμε τις ζωές των συμπολιτών μας και την πόλη μας με τη δύναμη του πολιτισμού, της παιδείας και της γνώσης, για μια Λάρισα – πόλη του πολιτισμού. Προτεραιότητά μας είναι η ολοκλήρωση των εργασιών για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου και η πολιτιστική του ένταξη τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο,  η ολοκλήρωση των εργασιών στο Προσκήνιο Πολιτισμού, η μετατροπή του Κτιρίου Αβρ. Μουσών σε Μουσείο Πόλης αλλά και συνολικότερα η ενίσχυση του κινήματος πολιτισμού που ανθεί στην πόλη μας. Στόχος μας να βιώνουμε μία διαρκή πολιτιστική άνοιξη, έναν πολιτισμό από όλους για όλους.

  • Αναβάθμιση υπαρχόντων θεσμών: Φεστιβάλ Πηνειού, Χριστουγεννιάτικα δρώμενα
  • Δημιουργία νέων θεσμών: Μύλος Παραστατικών Τεχνών, Open Nights, Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου, Αναβίωση Μπουλουκιών, Sleepover – διανυκτέρευση μαθητών σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους, Ιπποκράτης η Αέναη Επιστροφή, Φεστιβάλ Μουσικότροπο, Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», LA Comics Festival, Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης, Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Σύνθεσης, Διεθνές Φεστιβάλ Σαξοφώνου, Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Λάρισας «Παναγιώτης Παπαθανασίου», Έκθεση-Διαγωνισμός Μοντελισμού
  • Ίδρυση Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων το 2018: Συμβολή στη διατήρηση και ανάδειξη της τοπικής ιστορίας. Υλοποιούνται καθημερινά ξεναγήσεις σε σχολεία, συλλόγους κ.λπ.
  • Ίδρυση Δημοτικής Μουσικής Βιβλιοθήκης
  • Λαογραφικό Μουσείο: Λειτουργία σε νέο κτίριο – Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου από το 2022, ανοίγει ο δρόμος για αναγνώριση από το ΥΠΠΟ
  • ΔΩΛ – 92 χρόνια πολιτιστικής δράσης – Αδιάκοπη παραγωγή πολιτισμού
    • Ενισχύουμε την εξωστρέφεια: Συνεργασία με Αυστριακή Πρεσβεία, Χορωδιακή βραδιά με την ελβετική χορωδία Cantabile Symphonic Choir Neuchâtel, συμμετοχή Λαϊκής Ορχήστρας 24ο Φεστιβάλ Cicternino στην Ιταλία, το τμήμα Φλάουτου συμμετείχε σε Open Class και συναυλίες στην Αυστρία, υπογραφή Συμφωνητικού Συνεργασίας μεταξύ του Δημάρχου, του Προέδρου του ΔΩΛ και εκπροσώπων της Γερμανικής πόλης Bad Königshofen, διοργάνωση Φεστιβάλ Μουσικότροπου, Διαγωνισμού Πιάνου, Διεθνές Φεστιβάλ Σαξόφωνου, Φεστιβάλ σύγχρονης σύνθεσης και φεστιβάλ κιθάρας.
    • Διεθνείς Διακρίσεις Συνόλων: Χρυσό μετάλλιο InDONNAtion σε παγκόσμια χορωδιακά φεστιβάλ στην Καλαμάτα (2015), στη Ρίγα της Λετονίας (2016), στην Κέρκυρα (2018) και Fundao της Πορτογαλίας (2018)
    • Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής: στέγαση σε νέο κτίριο, λύσαμε το χρόνιο πρόβλημα του χώρου και της ανάπτυξης της Σχολής, εμπλουτισμός εξοπλισμού με αγορά μουσικών οργάνων
  • Σταθερή στήριξη στις Δομές της Αντιδημαρχίας Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, Μουσείο Κούκλας που σήμερα αριθμεί περισσότερες από 500 κούκλες, Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, Λέσχες Πολιτισμού, Δημοτική-Παιδική Βιβλιοθήκη, Λογοτεχνική Γωνιά, Δημ/κός Κιν/φος, Δημοτική Βιβλιοθήκη, Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα.
  • Μύλος του Παππά – Σημείο ιστορικής αναφοράς για την πόλη και κυψέλη πολιτισμού: Πλήρης αξιοποίηση του ιστορικού κτιρίου για διοργάνωση εκθέσεων ζωγραφικής/γλυπτικής και φωτογραφίας, δημιουργικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες, σεμινάρια χορού & θεάτρου, Μεγάλα Φεστιβάλ Πολιτισμού όπως ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών, Ιπποκράτης η Αέναη Επιστροφή, L.A. Comics Festival κ.α., επιστημονικές ομιλίες, κινηματογραφικές προβολές κ.λπ. Η λειτουργία του, πλέον, αποτελεί παράδειγμα καλής πρακτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
  • Δημοτική Σχολή Μπαλέτου – Πόλος έλξης για σπουδαστές χορού. Μοναδικής σημασίας η επίτευξη αποκέντρωσης της θεσμικής Ανώτερης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης με όχημα το υψηλής ποιότητας διδακτικό έργο που παράγεται. Συμμετοχή σπουδαστών σε Πανελλήνιους και Διεθνείς διαγωνισμούς χορού με σημαντικές διακρίσεις.
  • Θεσσαλικό Θέατρο: Το πρώτο ΔΗΠΕΘΕ της χώρας.
    • Το 2018 εγκαινιάζει την Πειραματική Σκηνή.
    • Σταθεροποιεί τη λειτουργία της Παιδικής Σκηνής
    • Εκ νέου έναρξη Θεατρικού Εργαστηρίου Ενηλίκων
    • Ανοιχτές πρόβες, masterclasses καλλιτεχνών, θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα για Σχολεία
    • Εδραίωση θεσμού: «Δευτερότριτα στο Μύλο» για Θεσσαλούς καλλιτέχνες
    • Σημαντικές θεατρικές/καλλιτεχνικές παραγωγές που αγκαλιάζονται από με θέρμη από τους συμπολίτες μας και όχι μόνο.
  • Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Ι.Γ. Κατσίγρα:
    • Το 1ο μουσείο σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα που έλαβε την Αναγνώριση – Πιστοποίηση με ομόφωνη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ολοκληρώθηκε
    • Ολοκλήρωση ένταξης της συλλογής Κατσίγρα, με την συνεργασία και υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, στο  SearchCulture και στην διαδικτυακή πύλη πολιτιστικών φορέων της Ευρώπης Europeanna για την αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
    • ‘Εγκριση χρηματοδότησης ψηφιοποίησης όλων των συλλογών του μουσείου καθώς και η δημιουργία ψηφιακών εργαλείων διαχείρισης τόσο από το κοινό όσο και από το ίδιο του μουσείο
    • Υλοποίηση καινοτόμου προγράμματος συμπερίληψης που κατέστησε προσβάσιμα επιλεγμένα έργα της Συλλογής Κατσίγρα για άτομα με οπτική αναπηρία
    • Συμμετοχή σε διεθνείς οργανώσεις εκθέσεων, διοργάνωση διεθνών και πανελλήνιων επιστημονικών συνεδρίων, συνεργασία με το διεθνές φεστιβάλ ψηφιακής τέχνης
    • Εγκαινιάστηκε και αξιοποιήθηκε νέος χώρος στο Μουσείο με έργα της Συλλογής Κατσίγρα που εκτέθηκαν για πρώτη φορά
    • Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν από τα πρώτα μουσεία της χώρας που λειτούργησε με ψηφιακές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά εξ αποστάσεως προγράμματα.

Δια βίου μάθηση: Λάρισα - Η πόλη που μαθαίνει

Εφαρμόσαμε το πλέον καινοτόμο σχέδιο προώθησης της Διά Βίου Μάθησης το οποίο ενεργοποιήσαμε ήδη από την πρώτη μας θητεία. Στόχος μας εξαρχής ήταν να καλλιεργήσουμε μία κουλτούρα συνεργασίας φορέων και να ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή ενεργών πολιτών. Σήμερα συνεργάζονται περισσότεροι από 100 φορείς της πόλης και έχουν συμμετάσχει χιλιάδες πολίτες και παιδιά σε προγράμματα όπως οι Σχολές Γονέων, η Κατασκήνωση στην Πόλη, προγράμματα για την 3η ηλικία, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, το Πανεπιστήμιο των Πολιτών, εκπ/κά προγράμματα για υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας, Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας κ.λπ. Σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο αντίστοιχο πρόγραμμα στη χώρα. Το 2017 η UNESCO βραβεύει τη Λάρισα για την προσπάθειά της και η πόλη μας γίνεται η 1η ελληνική πόλη που εντάσσεται στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO «Οι πόλεις που μαθαίνουν».

  • Πανεπιστήμιο των Πολιτών: Στρατηγικός στόχος της Δημοτικής Αρχής ήδη από το 2015 ήταν να γίνει η Λάρισα μια κοινωνία μάθησης με έμφαση στις ανάγκες των ευάλωτων συμπολιτών μας. Γι’ αυτό στηρίζουμε προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των πολιτών σε 12 διαφορετικά πεδία, με διεθνώς παραδεδειγμένες μεθόδους αλλά και προσαρμοσμένες στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα. Περίπου 4.000 συμπολίτες μας έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα του Πανεπιστημίου των Πολιτών από την έναρξή του το 2015 έως σήμερα. Στόχος του προγράμματος είναι να παρέχει γνώσεις και δεξιότητες στους συμπολίτες μας, με τρόπο όμως μετασχηματιστικό αμφισβητώντας στερεοτυπικές ιδέες και αντιλήψεις.
  • Κέντρο Διά Βίου Μάθησης: Υποστηρίζουμε, ενισχύουμε και προάγουμε κάθε διαδικασία τυπικής και άτυπης μορφής μάθησης επενδύοντας σε δράσεις εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και δημιουργικής απασχόλησης του ελεύθερου χρόνου για τα παιδιά της πόλης, τους γονείς, τα άτομα 3ης ηλικίας, τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, σε συνεργασία τόσο με Ινστιτούτα και Φορείς, όσο και με δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς της πόλης. Από το 2015 έως σήμερα έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 2.200 συμπολίτες μας.
  • Κατασκήνωση στην πόλη: Από το 2016 υλοποιούμε το πρωτοποριακό καλοκαιρινό πρόγραμμα του δήμου για δημιουργική απασχόληση παιδιών 6-12 χρονών “Κατασκήνωση στην Πόλη”. H συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και η επιλογή των παιδιών γίνεται με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Οι μικροί «κατασκηνωτές» έχουν τη δυνατότητα  να συμμετέχουν σε πληθώρα δραστηριοτήτων, να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους, να παρακολουθήσουν πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα και να ψυχαγωγηθούν αναπτύσσοντας την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, τη φιλία, και την αγάπη τους προς τη φύση. Από το 2016 μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα περίπου 12.000 παιδιά συμπολιτών μας.

Όραμά μας είναι, μέσω της συμμετοχικής μάθησης, να διαμορφώσουμε μία κοινωνία αλληλεγγύης, να χτίσουμε εμπιστοσύνη ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή, τους φορείς και τους πολίτες, να ενδυναμώσουμε την ενεργό πολιτειότητα, να συνδιαμορφώσουμε μια πόλη βιώσιμη, μία Λάρισα ανθεκτική.

Κοινωνική Πολιτική

Δώσαμε έμφαση στην καλλιέργεια συνεργασιών και συνεργειών, στην προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών που βασίζονται στην αλληλεγγύη και τη συμπερίληψη. Αντιμετωπίσαμε δομικά προβλήματα του παρελθόντος, σχεδιάσαμε νέες παρεμβάσεις που απάντησαν στις ανάγκες της πόλης, ενθάρρυναν την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και δημιούργησαν δίχτυ ασφαλείας για τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Από τον άνθρωπο για τον συνάνθρωπο.

Όραμά μας μια πόλη ανοιχτή, προοδευτική, χωρίς αποκλεισμούς. Υλοποιήσαμε πρωτοβουλίες που προάγουν την ορατότητα όλων των συμπολιτών μας, θέτουν την κοινωνική συμπερίληψη ως πρώτη προτεραιότητα, διασφαλίζουν θεμελιώδη δικαιώματα για τις ευάλωτες ομάδες, ενεργοποιούν τα αντανακλαστικά της κοινωνίας και την αφυπνίζουν.

Απαντώντας με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα στις προκλήσεις των καιρών, αναζητούμε αποτελεσματικές λύσεις στην ενεργειακή κρίση. Μέσα από τον ενεργειακό στρατηγικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, προωθείται η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας. Το επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος γίνεται παραγωγός ενέργειας με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων. Πέρα από την κάλυψη των αναγκών του Δήμου, θα στηριχθούν ενεργειακά 2.500 οικογένειες ευάλωτων συμπολιτών μας.

Δίχτυ προστασίας για τους αδύναμους – 19 κοινωνικές δομές για στήριξη παιδιού & οικογένειας και ευάλωτους συμπολίτες μας

  • Δομή Υποστήριξης Αστέγων: Καλύπτει τις ανάγκες περισσότερων από 10 άστεγων συμπολιτών μας κατ’ έτος και συμβάλει στην ένταξή τους στην κοινωνία
  • Δημοτικό Πολυιατρείο: 1.500 συνταγές κατ’ έτος σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας, 160 συνταγές/έτος σε πρόσφυγες/μετανάστες
  • Κοινωνικό οδοντιατρείο: Καλύπτει τις ανάγκες περισσότερων από 450 ευάλωτων συμπολιτών μας
  • Κοινωνικό φαρμακείο: 260 άτομα/έτος
  • Κοινωνικό συσσίτιο: Περίπου 100 άτομα/μήνα με κατ’ οίκον διανομή
  • Κοινωνικό φροντιστήριο: Δωρεάν μαθήματα σε περίπου 60 παιδιά ετησίως σε συνεργασία με Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών Νομού Λάρισας
  • Κοινωνικό παντοπωλείο: Καλύπτει τις ανάγκες 280 νοικοκυριών/έτος με τη στήριξη του Δήμου και των Λαρισαίων πολιτών
  • Ξενώνας κακοποιημένων γυναικών: Από αρχές του έτους έως σήμερα έχει φιλοξενήσει περίπου 15 γυναίκες και 15 παιδιά απαντώντας στις ανάγκες τους συνολικά
  • Συμβουλευτικός σταθμός: Περίπου 200 άτομα ετησίως με ενεργή παρακολούθηση
  • Κέντρο Πολιτισμού και Εκπ/σης ευπαθών ομάδων: Ολοκλήρωση κατασκευής κτιρίου και έναρξη λειτουργίας στη Συνοικία Αβέρωφ
  • ΚΕΠ Υγείας: Ο Δήμος Λαρισαίων έχει ιδρύσει και έχει βραβευθεί για τη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας το οποίο διασυνδέει τους πολίτες με υπηρεσίες προσυμπτωματικού ελέγχου, ευαισθητοποιεί, ενημερώνει και διοργανώνει προληπτικές εξετάσεις για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας.
  • Μετεγκατάσταση προσφύγων σε 90 διαμερίσματα στην πόλη
  • ΔΗΚΕΛ:
    • Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»: Περισσότερα από 120 ατόμων/έτος
    • Προσφορά έργου στα ΚΔΑΠ και το Πανεπιστήμιο Πολιτών
  • Υποστήριξη 400 προσφύγων μέσω του Προγράμματος ESTIA
  • Διαπολιτισμικοί μεσολαβητές για υποστήριξη αλλοδαπών συμπολιτών, βράβευση για ΚΕΠ Υγείας
  • Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Ενοικίαση 26 σπιτιών για τρία χρόνια σε δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ηλικίας από 25 έως 39 ετών
  • ΤΕΒΑ – Σε συνεργασία με την περιφέρεια: Υποστηρίζονται σταθερά περισσότερες από 2.000 νοικοκυριά αποτελούμενα από 3.800 άτομα
  • Κοινωνικό τιμολόγιο για τα τέλη της ΔΕΥΑΛ – καλύπτει 5.000 νοικοκυριά ετησίως.
  • Δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη σε περισσότερα από 500 άτομα ετησίως

Κοντά στην τρίτη ηλικία

  • Εδραίωση απογευματινής λειτουργίας ΚΑΠΗ
  • Περισσότεροι από 1.000 συμπολίτες μας 3ης ηλικίας συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα και προγράμματα ψυχαγωγίας (γυμναστική, χορός, θεατρικές ομάδες κ.λπ.)
  • Λειτουργία χορωδίας ΕΥΕΣΤΩ
  • Νέο ΚΑΠΗ στην Κοιλάδα
  • Οργάνωση εκδρομών μετά από χρόνια απραξίας
  • Δράσεις ενημέρωσης
  • Κάλυψη αναγκών για ιατρικές υπηρεσίες με πρόσληψη γιατρών και τηλεφωνικά ραντεβού
  • Δημοτικό Πολυιατρείο: 12.000 συνταγές/έτος σε ηλικιωμένους-μέλη των ΚΑΠΗ
  • Προγράμματα αγωγής υγείας και ενδυνάμωσης
  • Συμβουλευτική υποστήριξη από ψυχολόγους
  • Ψυχαγωγικές δράσεις και πολιτιστικές εκδρομές

Υποστήριξη παιδικής ηλικίας: Παιδικές χαρές, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ – Περισσότερες από 80  νέες σύγχρονες πιστοποιημένες παιδικές χαρές σε όλο το Δήμο

Παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ:
Από το 2015 έως σήμερα έχουν φιλοξενηθεί στα ΚΔΑΠ του Δήμου μας περίπου 3.000 παιδιά.

  • Νέος σύγχρονος παιδικός σταθμός στην Ανθούπολη
  • Λειτουργία απογευματινής ζώνης σε 3 παιδικούς σταθμούς
  • Λειτουργία 3 παιδικών σταθμών τον Αύγουστο
  • Παιδικός σταθμός στην Τερψιθέα
  • Διαφανής διαδικασία μοριοδότησης
  • Συνεργασία με παιδιάτρους και τον οδοντιατρικό Σύλλογο για την εξέταση όλων των παιδιών
  • Δημιουργία 11 καινούριων ΚΔΑΠ
  • Ιδρύθηκαν τα 2 πρώτα ΚΔΑΠ για παιδιά με αναπηρία

Παιδικές χαρές:

  • Από το 2015 μέχρι σήμερα έχουν ανακατασκευαστεί πλήρως με σύγχρονες και ασφαλείς προδιαγραφές περισσότερες από 80 Παιδικές Χαρές στο κέντρο και τις συνοικίες της πόλης.  Δημοπρατήθηκε η δημιουργία μεγάλου Πάρκου Γειτονιάς με έμφαση στο παιδί στη συνοικία του Αγ. Κωνσταντίνου (πρώην ορφανοτροφείο) συνολικής έκτασης 6,5 στρεμμάτων.

Δομές και δράσεις στήριξης ΑμεΑ: Βελτιώσαμε την προσβασιμότητας της πόλης μέσω του ΣΒΑΚ.

  • Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας για καθολικά προσβάσιμη πόλη με Περιφέρεια Θεσσαλίας και Αναπηρικό Κίνημα
  • Δημιουργία δύο ΚΔΑΠ για παιδιά με αναπηρία
  • Τμήμα ένταξης σε παιδικό σταθμό για νήπια με αναπηρία
  • Πρώτη παιδική χαρά για ΑμεΑ στο ΚΔΑΠ Νεάπολης
  • Λειτουργία λευκού ταξί για δωρεάν μετακίνηση ΑμεΑ
  • Λειτουργία στούντιο παραγωγής βιβλίων για τυφλούς
  • Προσβασιμότητα δημόσιων κτιρίων μέσω του ΣΒΑΚ
  • Προσβασιμότητα όλων των νέων παιδικών χαρών
  • Τμήμα ένταξης σε παιδικούς σταθμούς για νήπια με αναπηρία
  • Δρομολόγηση κατασκευής ολοκληρωμένου ειδικού σχολείου Γυμνάσιο/Λύκειο/ΔΑΔ
  • Δημιουργία Κέντρου Ανοιχτής Υποστήριξης για παιδιά με σύνδρομο DOWN

Αθλητισμός για όλους

Επενδύουμε στην πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας σε αθλητικές υποδομές υψηλών προδιαγραφών, αναδεικνύουμε τη Λάρισα σε πόλο έλξης αθλητικών διοργανώσεων μεγάλης εμβέλειας, εκπαιδεύουμε τους νέους μας στις αξίες της ευγενούς άμιλας, της ομαδικότητας και του ευ αγωνίζεσθαι.

Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Όραμά μας ο αθλητισμός να γίνει τρόπος ζωής για κάθε συμπολίτη μας, κανένα παιδί να μην τον στερηθεί όπου κι αν μεγαλώνει, με ίσες δυνατότητες και ευκαιρίες πρόσβασης για όλους, να συνεχίσει να αποτελεί ο αθλητισμός πηγή εξωστρέφειας της πόλης, σημείο επαφής και σύνδεσης των Λαρισαίων, αιτία ανταλλαγής πολιτισμικών εμπειριών.

Σεπτέμβριος – Ιούλιος:

  • Προγράμματα Αθλητισμού «Άθληση και Γυναίκα» σε όλες τις συνοικίες της πόλης μας, στη Γιάννουλη, τη Φαλάνη, την Κοιλάδα και την Τερψιθέα.
  • Ακαδημίες εκμάθησης αθλημάτων Τένις, Ποδηλασία, Κολύμβηση, Βόλεϊ, Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ

Συνολικό έργο:

  • Έναρξη λειτουργίας νέου κολυμβητηρίου στη Νέα Πολιτεία, πόλος έλξης πρωταθλημάτων ευρωπαϊκού και διεθνούς βεληνεκούς
  • Ολοκλήρωση ανακατασκευής τεσσάρων γηπέδων ποδοσφαίρου: Θεσσαλικό, Νεάπολη Α΄, Γ. Μητσιμπόνα Α’, Κουκουλίτσιου-Μουσιάρη
  • Υπαίθριο γυμναστήριο στον Πηνειό
  • Πολυμορφικά  γήπεδα σε πλατείες, πάρκα και αθλητικά κέντρα της πόλης  (Πάρκο των Χρωμάτων, πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς και άλλα
  • Υποδοχή ολυμπιακής φλόγας
  • Αθλητικά φεστιβάλ: Street Relays, εκδήλωση handball
  • Υποδομές για όλους: Λειτουργία 10 αθλητικών κέντρων στον ιστό της Λάρισας, 11 υπαίθρια γήπεδα ποδοσφαίρου σε δημοτικά διαμερίσματα και χωριά, 45 σχολικά γυμναστήρια, στα αθλητικά προγράμματα συμμετέχουν κατά μέσο όρο 2.000 συμπολίτες μας
  • Συντήρηση υποδομών: Εγκατάσταση φωτισμού σε όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου, εγκατάσταση αυτόματων αρδευτικών συστημάτων, τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα, συμπληρωματικά έργα συντήρησης
  • Οι υποδομές που προσελκύουν αθλητικές διοργανώσεις εθνικού, ευρωπαϊκού και διεθνούς βεληνεκούς: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης  Κ-16 Κορασίδων, Final 4 Κύπελλο Υδατοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών, Camp Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων, 5ο Ε1 Πανελλαδικό Πρωτάθλημα αντισφαίρισης, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης Γυναικών, Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα  Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Κορασίδων Α΄, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής, Πανελλαδικό πρωτάθλημα  αντισφαίρισης, Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, Basketball camp, Πανελλήνιος Αγώνας Κυπέλλου Αντισφαίρισης 2022, Παγκόσμια Σκυταλοδρομία «Running out of time”,
  • Διοργανώσεις που υλοποιούνται με τη συμμετοχή και την υποστήριξη των Λαρισαίων: RUN Greece, Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος, Παγκόσμια Ημέρα ποδηλάτου, πρωταθλήματα εργαζομένων, Κολυμβητικοί αγώνες 28α Ιπποκράτεια,
  • Διαδικτυακές δράσης άθλησης «Αθλούμαι, ενημερώνομαι, Ζω» κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
  • Αγορα και εγκατάσταση απινιδωτών, εκπαίδευση προσωπικού και πολιτών στη χρήση τους