Δήμος Λαρισαίων: Ανακατασκευάζονται πλήρως τεχνητή λίμνη, πεζογέφυρα και μνημείο Εθνικής Αντίστασης στο πάρκο Αλκαζάρ.

 

  • Με προυπ. 2,2 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης – Προκηρύχθηκε το έργο

 

Στην ολική και πλήρη ανακατασκευή της τεχνητής λίμνης στο πάρκο του Αλκαζάρ, της κεντρικής πεζογέφυρας (Πηνειάδων νυμφών ή γέφυρα Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου) και του μνημείου Εθνικής Αντίστασης που αποτελεί έργο του Φιλόλαου Τλούπα), περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο νέο έργο του Δήμου Λαρισαίων  που έχει ήδη προκηρυχθεί.

 

Το έργο αφορά στην «ανάπλαση εγκαταστάσεων πάρκου Αλκαζάρ» με προϋπολογισμό 2,2 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ και αποτελεί υποέργο της συνολικής παρέμβασης του Δήμου Λαρισαίων «« Στρατηγικής Αστικές Παρεμβάσεις Δήμου Λαρισαίων – Διαχρονικοί Βηματισμοί» που έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το

«Ευρωπαικό Ταμείο Ανάκαμψης Ελλάδα 2.0».

 

Κατηγορηματικά αντίθετη η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων στο νόμο που ανοίγει δρόμο για ιδιωτικοποίησεις στο νερό

 

Την κατηγορηματική αντίθεση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο τελικώς υπερψηφίστηκε, για το θέμα της διαχείρισης των νερών εξέφρασε με κάθε τρόπο η δημοτική αρχή της Λάρισας.

 

Ο ίδιος ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, ως μέλος του ΔΣ. της ΚΕΔΕ αλλά και ως αντιπρόεδρος της Ενωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) τοποθετήθηκε στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, εκφράζοντας την κάθετη αντίθεση των φορέων της Τοπικής Αυτοδοίκησης και την έντονη ανησυχία ότι το νομοσχέδιο ανοίγει την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

Ομοθυμία στο Δημοτικό Συμβούλιο για διεκδικήσεις λύσεων για τις σιδηροδρομικές γραμμές.

 

 

Η ομόθυμη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λάρισας να υπάρξουν

εξελίξεις στο θέμα της εξεύρεσης λύσεων για τη διέλευση των

σιδηροδρομικών γραμμών από τον αστικό ιστό της Λάρισας, εκφράστηκε

στην σημερινή συνεδρίαση, την πρώτη μετά το τραγικό δυστύχημα στα

Τέμπη.

Ανθρωπιά και αλληλεγγύη από τους Λαρισαίους σε όλους όσοι δοκιμάστηκαν από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

 

Αισθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στους ανθρώπους που δοκιμάστηκαν (οικογένεις θυμάτων, τραυματίες) στη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ελλάδα, επέδειξε η κοινωνία της Λάρισας.

 

Εϊναι αλήθεια ότι η κοινωνία της Λάρισας (τοιπκές αρχές, φορείς και πολίτες) σήκωσαν  τεράστιο βάρος.  Στάθηκαν βουβοί και συγκλονισμένοι μπροστά στις σκηνές της τραγωδίας που εξελίχθηκαν λίγα χιλιόμετρα βορειότερα της πόλης, ωστόσο το αίσθημα της αλληλεγγύσης ήταν αυτό που κινητοποίησε τους πάντες.

 

Η πόλη της Λάρισας και οι άνθρωποι της έχουν από την πρώτη ημέρα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης μαζί με αντιδημάρχους και στελέχη της δημοτικής αρχής βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στα Νοσοκομεία της πόλης.

 

46.234 επισκέπτες στην Agrothessaly

 

98% αύξηση στον αριθμό των εμπορικών επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και 7 ξένες αγορές

 

Με αυξημένη συνολική επισκεψιμότητα και σημαντική άνοδο κατά 98% στον αριθμό των εμπορικών επισκεπτών ολοκληρώθηκε στις 12 Μαρτίου η 13η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία «AgroThessaly» στη Λάρισα (Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης).

Οι επισκέπτες έφτασαν τους 46.234, γεγονός που καταδεικνύει τη μεγάλη δυναμική της AgroThessaly, η οποία αναβλήθηκε για λίγες ημέρες εξαιτίας του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Δήμος Λαρισαίων: Ερχεται η ανακατασκευή των οδών Αιόλου – Βυζαντίου

 

Η ανακατασκευή της οδού Αιόλου με ενιαιο οδόστρωμα και ποδηλατόδρομο διαμορφώνει συνθήκες μεγαλύτερης ασφάλειας στους εκατοντάδες μαθητές των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η ανακατασκευή της οδού Βυζαντίου που «κουμπώνει» με τον ποδηλατόδρομο της Ιουστινιανού

 

Παρεμβάσεις προβλέπονται και επi της Ηρώων Πολυτεχνείου με τα διαμόρφωση ποδηλατοδρόμου από την Αγιάς μέχρι την ανάπλαση της τάφρου Ι1 (ανάχωμα πίσω από το ΑΤΑ)

  • Διαμορφώνεται πλήρως η ποδηλατική διαδρομή:   Βενιζέλου, Φιλελλήνων, Μεγ. Αλεξάνδρου, Ηλιοδώρου, Ρούσβελτ, Ιουστινιανού και Νικηταρά που κατασκευάζεται

 

  • Ποδηλατική ασφαλή πρόσβαση  προς το κέντρο για τους κατοίκους των συνοικιών Νέα Σμύρνη και ΑΤΑ

 

 

Το έργο της ανακατασκευής της οδού Αιόλου με παρεμβάσεις και στις οδού Βυζαντίου και Ηρώων Πολυτεχνείου προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Innovent Forum 2023

 
Η Υβριδική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας 
Έρχεται στις 10 και 11 Φεβρουαρίου
Η Έκθεση διοργανώνεται από το Πάρκο Καινοτομίας JOIST, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο
Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Δ. Λαρισαίων: Κλαδέματα δένδρων στο κέντρο της πόλης

 

 

Εργασίες κλαδέματος στο κέντρο της πόλης πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες η Διεύθυνση πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων.

Έκοψε πίτα το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων 

 

 

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο Λάρισας πριν την συνεδρίαση του και την παρουσίαση του Απολογισμού για το 2021 - 2022.

 

Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι, συνομίλησαν μεταξύ τους, έθεσαν τους νέους στόχους, και αντάλλαξαν τις ευχές τους για μια καλή και δημιουργική χρονιά!

Έναρξη των Ακαδημιών Μπάσκετ και  Βόλεϊ στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Λάρισας

 

 

Από την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου  2023 ξεκινούν οι προπονήσεις   στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο (Ηρώων Πολυτεχνείου 191) για τις Ακαδημίες Μπάσκετ και Βόλεϊ  του Δήμου Λαρισαίων υπό την αιγίδα του Τμήματος Αθλητισμού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.).

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το Τμήμα Αθλητισμού της ΔΗ.Κ.Ε.Λ. στο 2410 – 235260, ενώ μπορούν να έρθουν σε επαφή με τη ΔΗ.Κ.Ε.Λ. και μέσω Facebook.

Επικοινωνία

Βενιζέλου 109 & Παπαναστασίου, Λάρισα

email: info@simparataksi.gr